неділю, 5 квітня 2020 р.


Тема 28: Воєнні дії в другій половині 1942-1943 рр. Окупаційний режим у поневолених країнах. Рух Опору

Завдання за підручником:Полянський П. Всесвітня історія (рівень стандарту).- К.: Грамота, 2019- 10 кл. - § 21-22 (с.211-225)

Відеоматеріал для перегляду: https://www.youtube.com/watch?v=5Bf32TKiZ78
                                               https://www.youtube.com/watch?v=u-ISx-IHook


ЗАВДАННЯ:
1. Перепишіть текст в зошит, заповнюючи пробіли
Улітку 1942 року ініціатива на радянсько-німецькому фронті знову перейшла до  ______________________.  У травні німецька армія розгромила Кримський фронт, а на початку липня, після _____-місячної оборони - місто _________________.
Головна битва розпочалася в серпні 1942 р під __________________ (нині Волгоград). З обох сторін взяли участь понад півмільйона осіб.
7 грудня 1941 р. японська авіація атакувала американську військово-морську базу ____________________________________. Того ж дня США та Велика Британія оголосили війну ___________________________.
У жовтні-листопаді 1942 року _______________ армія завдала поразки німецько-італійській армії Роммеля під Ель-Аламейном.
Битви під _______________, битви під ________________________ і на __________________, а також за атол ____________________ стали поворотним моментом Другої світової війни.
У червні 1941 року розпочалося формування __________________________ - військового та політичного об'єднання держав і народів, які під час Другої світової війни боролися проти нацистської Німеччини та її союзників. Було підписано кілька важливих міжнародних угод, зокрема, у 1942 р. - _________________________ хартія.
Битва за Сталінград тривала з ________________________ і до ______________________. У вересні німецькі війська на чолі з генералом __________________ розпочала наступ, метою якого були нафтові родовища на Кавказі. Гітлер заборонив відступати і присвоїв ____________________ звання фельдмаршала. Оточені радянською армією, німецькі війська гинули від голоду, холоду, решта потрапила у полон, у тому числі і фельдмаршал________. На початку лютого 1943 р. розвиваючи наступ після Сталінграда, радянські війська відвоювали у німців _______, _______ , _______.Гітлер та його штаб планували розпочати наступ (операція _________). Масштабна танкова битва відбулася в ході Курської операції під с._________. У ній взяли участь до 6, 5 тис. танків і самоходних гармат.
Штурм німецької оборони на ____________ розпочався 3 листопада 1943 р. 6 листопада 1943 року після запеклих боїв радянські війська увійшли в _____________. Радянська армія продовжила наступ на Лівобережжі, вступила в Східну Білорусь.
На Західному фронті   ситуація для Гітлера та його союзників також була критичною. У липні 1943 року англо-американські війська висадилися на італійському острові _________________. Наслідком цих подій було падіння режиму __________________  в Італії.
На Далекому Сході в 1943 р. _______ відчайдушно обороняла від американських і австралійських військ численні острови, де знаходилися її гарнізони.


Немає коментарів:

Дописати коментар